Lactobacillus gasseri – Probiotic

Lactobacillus gasseri - Probiotic

Cijena: 45,00 KM

Lactobacillus gasseri - Probiotic

 
Poslednjih godina probiotik poznat kao Lactobacillus gasseri  stekao je veliku popularnost i pažnju.Takođe poznat i kao "korisne bakterije" ili "dobre bakterije", probiotici se prirodno nalaze u ljudskom telu i u određenim namirnicama.Kada se uzima u obliku dodatka ishrani, Lactobacillus  gasseri smanjuje upalu i nudi druge zdravstvene beneficije.
Lactobacillus gasseri  je soj roda  Lactobacillus ,porodice bakterija koje se prirodno nalaze u probavnom i u rinarnom traktu.Smatra se da bakterija pomaže tijelu suzbijanjem štetnih bakterija, što, zauzvrat, poboljšava imunitet i pomaže u probavi.
Lactobacillus gasseri je samo jedna od nekoliko probiotičkih bakterija, koje uključuju Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium, Saccharomyces boulardii, Lactobacillus infanti i Streptococcusthermophilus.
 Benefiti za zdravlje Probiotici se generalno smatraju korisnim za zdravlje probavnog sistema. Takođe pomažu u održavanju "zdrave" vaginalne flore i pomažu u gubitku težine. Vjeruje se da Lactobacillus gasseri nudi određene zdravstvene prednosti, bilo samostalno ili u kombinaciji s drugim probiotičkim bakterijama. To uključuje prevenciju bakterijske vagino zeipeptičkog ulkusa,kao i kontrolu u lcerativnog kolitisa , sindroma iritabilnog creva (IBS) i bolove endometrija .
Gubitak težineBrojne kliničke studije i studije zasnovane na životinjama pokazale su da Lactobacillus gasseri može pomoći u smanjenju abdominalne masti i održavanju gubitka težine.
Vaginalno zdravljePoznato je da sojevi laktobacilusa promovišu zdravlje vagine suzbijanjem štetnih bakterija i gljivica. Međutim, konzumiranje probiotika u hrani ili u obliku dodataka možda neće biti dovoljno da se otklone teže vaginalne infekcije.
Bolesti crijevaLactobacillus je među probiotičkim bakterijama za koje se vjeruje da nude olakšanje od upalnih bolesti crijeva (IBD) i sindroma iritabilnog crijeva (IBS).
Moguće nus pojaveProbiotici kao što je Lactobacillus gasseri smatraju se sigurnim sa nekoliko kratkoročnih ili dugoročnih rizika. U nekim slučajevima, Lactobacillus gasseri može izazvati nus pojave kao što su plin i nadutost. Većina slučajeva su blage i imaju tendenciju da se poboljšaju kako se vaše tijelo prilagođava suplementu